Arkiv

RIVIERAN I SOVRUMMET

Äntligen har sovrummet fått sig lite sommarstyling. Lika mysigt som det är att murra till det till julen lika härligt är det att plocka in nya färger och material till våren. Jag vet, det är kallt och snön täcker fortfarande marken men det sticker faktiskt upp en och annan snödroppe i slänten på vår tomt och då är våren på gång…

När jag började fundera på temat till sovrummets nya styling ville jag skapa en riktigt varm och somrig miljö, jag ville att rummet skulle kännas som en semester på den franska och italienska rivieran. Jag ville fånga den känslan som vi njöt av för några år sedan då vi spenderade några underbara veckor i Sestri Levante, Portofino och Cannes. Citrus, oliv, varm sand, rosa fasader och naturmaterial.

Den underbara hängstolen och de härliga linnekuddarna i färgerna Golden och Thyme, båda från Broste Cph, hittade jag hos Solheminredning, det lilla gröna bordet är från IKEA och filten, ljusstakarna, brickan, och korgarna/krukorna är från HM Home. När jag gick där och strosade hittade jag den perfekta gardinlängden, den underbara dörren med rosa fasad som liksom andas Portofino lång väg.

Att jag dessutom jobbar med världens bästa florister på Täby Kyrkby Blommor & Ting gjorde inte direkt saken jobbigare då de hittade två alldeles underbara små träd till mig, ett citrus och ett oliv. det blev så otroligt härligt och nu blommar citrusträdet och doftar fullkomligt fantastiskt!

Med det sagt skall jag nu pipa iväg till Sälen och rulla mig i snön i en vecka 😉 Tvära kast skall det vara.

Annons

MAGISKA ASCOT FRÅN NEWPORT…

Igår kom bästa leveransen från Newport!

Känner mig lätt lyriskt över hur stylish vår sittbänk blev och som en bonus skapades lite ordning. Egentligen passar väl både den tunga härliga linjalen och brevstället bättre borta vid arbetshörnan men samtidigt måste man ju tänka på hur man lever och vi hanterar precis all post här i köket. Det blir liksom den naturliga mötesplatsen när man kommer hem och då står man där och sprättar brev, bläddrar i reklamtidningar mm. Jag brukar bli fullkomligt tokig över alla dessa sprättade kuvert och högar av räkningar mm… Men nu skall det bli ändring på det! Att det just nu bara sitter bästa presentkortet där gör ju inte saken sämre men det kommer snart vara fullt av räkningar skall ni se 😉

Killen bakom dessa fantastiska produkter är 25-åriga Niklas Liljeblad som tidigare samarbetat med några av Sveriges ledande företag i inredningsbranschen och nu har han alltså i samarbete med Newport tagit fram den här fullkomligt fantastiska kollektionen, Ascot… Hur coolt är inte det när man är så ung?! Jag är helt otroligt imponerad och tyngden i dessa produkter är bara såå magisk!

Niklas grundläggande filosofi bakom kollektionen var att låta klassiska produkter anta nya dimensioner och uttryck genom reflektioner och nya möten mellan olika material. Att låta mässing reflekteras i en annan metall, som här hos brevstället, gav ett helt nytt uttryck och i detta fall en produkt där det är omöjligt att fånga alla dimensioner ur en enda vinkel. Man vill bara sitta och titta på det… Det är så vackert! Love it!

Jag älskar dessutom hur den här tunga linjalen funkar alldeles utmärkt som en brevpress, så snyggt på alla härliga inredningsmagasin. Nu får vi helt enkelt bara invänta att klockan blir sådär 18, då tänker jag hoppa upp här med ett glas bubbel och öppna brev med en alldeles extra lyxig känsla..

Kram på er!

Annons