Arkiv

BUMBLEBEE FRIENDS…

Hej!

Idag testar en febrig Vilhelm och jag underbart fina posters från Bumblebee Friends som vi funderar på att ta in i butiken. Det blir liksom inte bättre än när man kan testköra dem på sina egna små kids 😉

När Sophie von der Groeben illustrerade och skapade sina fina posters var det just med målet att de skulle uppmuntra barn att peka och lära sig samtidigt som de skulle vara fina rumsdekorationer.

Varumärket kännetecknas av en sober färgskala, lekfulla motiv och en pedagogisk touch.

Efter någon timme tillsammans med Vilhelm här inne konstaterar jag att hon har lyckats… Snygga tyckte jag absolut att alla produkterna var så fort jag packade upp dem men att de skulle locka till så mycket lek som det gjorde anade jag nog inte. Vilhelm har pekat igenom hela postern en miljon gånger och sedan plockade vi ner den mindre räknepostern och lekte att han var lärare och jag elev 😉 (Jag fick räkna till fem ganska många gånger…)

Han klättrade runt och fixade hur mycket som helst tills han kom på att det var lite farligt och bestämde sig för att sätta sig på knä, min lilla gullunge…

Jag lät dessutom min mamma titta på produkterna för någon dag sedan då hon är lärare och ofta påpekar hur opedagogiska många alfabetsposters är… Det kan handla om att man tycker att giraffer är söta och sätter dem på G men det är ju inte så fiffigt då det inte låter som ett traditionellt G utan som undantagsljudet. Hur som helst så fick de tummen upp av mammi och det betyder massor för mig, den damen har koll på pedagogik.

Som en liten bonus älskar jag de gulliga kalasinbjudningarna, hur söta?!

Så, vad tycker ni? Är det här något ni vill se hos oss på Decided?

Annons

IT’S A ROYAL DREAM…

Sveriges ledande couturedesigner, Lars Wallin, har tillsammans med Fyrklövern skapat porslinsservisen Royal Dream.

Sitter här och småmyser framför datorn och försöker smälta alla intryck från förra veckans FORMEX. Det var verkligen underbart att se alla fina montrar och härliga våriga detaljer. Färgerna som dominerade var helt klart rosa och grönt i alla toner.

Ibland kan det ju verkligen vara härligt att ta in trenderna ordentligt, våga sig på en tokigt grön tapet eller en maffig rosa soffa och ibland känns det bättre med små detaljer som gör att hemmet sakta vänder sig mot vårsolen och drar sig bort från julen och vinterns lite murrigare färger. Jag tillhör just nu en av de som vill gå all in med något ordentligt men samtidigt snubblade jag över de här underbara tallrikarna från Lars Wallin och insåg hur ljuvligt fint och vårigt det skulle bli med dem i vår matsal… Ser genast en mix av ranunkler, våra gröna Gubistolar, vitt och grönt linne, det rustika bordet och denna uderbara servis… LOVE!

Snart är det dags att ta in våren men jag håller på det lite till… Vill ju inte ta ut allt i förskott…

Kram på er!

Annons

LANTLIV… TIME FLIES

 Hej på er!

Long time… Har tagit en liten paus efter en väldigt jobbintensiv period men nu är jag tillbaka. Så vad har hänt sedan sist? Massor såklart, det har varit jul och nyår, skolan har börjat igen och livet har tagit fart. Det står ju liksom aldrig still med tre barn och flera företag… Men vi gillar det, på något vis ger ju egenföretagande en frihet även om man liksom jobbar jämt.

Något som var väldigt roligt att se var ju reportaget i Lantliv som kom ut här i januari. Det blir ju en lite märklig känsla då man får en tillbakablick och ser hur otroligt mycket som hänt på ett år… Dels inredningsmässigt men också med barnen, en själv och oss som familj. Jag kommer så väl ihåg när vi bodde i stan och jag prenumererade på just det där magasinet… Jag kunde sitta där i min lilla lya och drömma om dubbeldörrar och stora lantkök men samtidigt ville jag absolut inte lämna stan.

Allt har sin tid och nu sitter jag plötsligt här med massor av barn, en villa och just dubbeldörrar 😉 Visst är det härligt?!

 

När den här bilden togs hade vår lilla prins somnat, tur att han hann vara med på lite andra bilder, han är ju en så underbar liten del av vår familj. I höstas hade han verkligen en ganska intensiv treårsperiod men nu börjar han lugna ner sig en smula vilket faktiskt är ganska trevligt för oss alla 😉

Så, här har vi det, vårt hem som det såg ut i januari 2016, innan vi hade byggt en ordentlig entré men med hela utbyggnaden på plats, hade bilden tagits ett år tidigare hade det bara varit hälften så stort. Tänk så snabbt man vänjer sig vid den där extra ytan. Nu passar huset till vår familj och vi behöver inte längre flytta runt högar utan kan faktiskt städa undan på riktigt, yeah!

 

Här ser ni vårvinterns styling 2016, är såå sugen på att fixa om till just vårkänsla efter  julpiff mm men har inte hunnit ännu… Imorgon väntar dock FORMEX och efter den lilla trippen blir det piff överallt skulle jag tro 😉

Nu bär det av till affären där jag skall få in lite av MarMars vårnyheter, det är verkligen en helt magisk kollektion som jag hoppas att ni spanar in på www.decided.se, de är så galet duktiga på att göra fina och mjuka kläder!

Ha en härlig dag nu! Återkommer såklart med rapport från morgondagens äventyr!

Kram

Hem: Vårt 😉
Fotograf: Carina Olander
Producent: Anna Truelsen
För: Tidningen Lantliv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons