Arkiv

NÄR ÄNGLAR BLIR ÄNGLAR – DECIDED.SE STÖDER BARNCANCERFONDEN

Vi var 13 år och sommaren närmade sig, det var underbart… En sån där ljuvlig känsla av värme, förväntan och lycka över att snart få vara lediga. Först skulle ni på ridläger men sedan väntade en vecka i Fjällbacka med salta bad, häng i ert underbara hus och golfkurs, det skulle bli ett teoretiskt grönt kort. Efter den veckan följde du med min familj på seglingssemester… Vi hade så roligt, hormonerna forsade runt i våra kroppar, vi fnissade hysteriskt och sov som bara 13-åringar kan…

I din kropp pågick en ständig strid, en kamp mellan det onda och det goda, en omöjlig jävla skitkamp! Men du gav inte upp… Du kämpade, skrattade och levde… Bara på natten kom det, dina drömmar var hemska och ångesten överväldigande. Jag märkte ingenting, sov så tungt, men min mamma har berättat hur hon höll om dig, klappade dig och försökte lugna dig tills du somnade om.
Du var starkare än vad vi andra någonsin kunde ana, vi var ju så små men du blev vuxen. Dina tankar var klokare och brutalt ärliga, ibland så nakna att vi inte visste hur vi skulle hantera dem. Det var inte alls konstigt, du hade ju inte tid med något annat…

Så kom sommaren när vi var 14 år. Vi träffade dig inte längre, du ville ha det så, men du skrev brev… Fortfarande med en 14-årings humor men också med ett mörker… Hur du skämdes för din pappas klumpighet när du bett honom köpa bindor till dig och han kommit hem med lindor till ditt amputerade ben… Men åhhhh, du hade ju fått din första mens, hur klantig får man bli liksom?!

Helena
Till slut förlorade du kampen och efter sommaren fanns du inte hos oss längre, en ängel blev en ängel alldeles för tidigt…. Idag hade du haft en mycket större chans har jag fått lära mig. Idag klarar sig 80% av de barn som får den typen av cancer som du fick.. men 20% gör det inte. För 20% slutar kampen lika orättvist och brutalt som din gjorde. Efter sig lämnar den familjer i enorm sorg med ett arbete framför sig som vi andra inte kan ana.

Jag har tänkt på dig så ofta genom åren, oftast med kärlek, glädje och beundran över din enorma styrka men idag när jag skriver det här blir sorgen lika djup och svår som den var då…

Helena har påverkat mig enormt mycket och varit en mycket större del av mitt liv än de få åren som hon faktiskt fanns nära mig. Genom att dela det här med er vill jag uppmärksamma den ständiga kamp som pågår runt omkring oss. Jag hoppas att man inom en snar framtid skall kunna ge lugnande besked till dessa föräldrar när det ofattbara händer. Jag vill att vi alla skall hjälpa de familjer som redan drabbats. Barncancerfonden består av fantastiska människor som varje dag arbetar för att min och många andras vision skall bli sann, att barn inte längre skall dö i cancer.

Sedan jag fick min första riktiga lön har jag varit månadsgivare, det har känts otroligt viktigt… Jag kunde inte göra något när stormen slet i oss som mest men efteråt har jag försökt…I helgen har jag tillsammans med er en ny och helt fantastisk möjlighet att kunna bidra ännu mer..

Som ni vet ger koden hannasänglar er 15% rabatt när ni handlar på www.decided.se men nu tar vi det ett steg längre. På måndag är det Barcancergalan 2016 och jag förlänger koden tom midnatt 3/10 samt skänker 15% av all försäljning som skett sedan vi startade med koden för två dagar sedan fram till klockan slår tolv den 3/10.. Ni behåller alltså er rabatt men är också med och skänker pengar till barncancerfonden!

Barncancerfonden

Stort tack för att ni tog er tid och läste just det här inlägget, det betydde väldigt mycket för mig!

Annons

DEN HETA SPEGELN

Just nu är jag inne i en väldigt kreativ fas och idéerna sprutar ut lite för snabbt för mitt eget bästa. En av alla trender som råder just nu är att använda speglar till typ allt. Speglar som konst, som en hel vägg, i taket och ja i princip överallt. Det trodde man inte när den där spegelväggen en gång försvann efter sin peak någon gång på 80-talet att den skulle komma tillbaka igen… Nu tror jag i och för sig att det dröjer innan vi ser den där klassiska med svarta Ikeaploppar men jag kan ha fel 😉

Mitt spegelryck inträffade för någon vecka sedan då jag plötsligt kom på att den här gamla godingen stod i källaren och skräpade. Den spontanköptes till ett av våra badrum även om vi egentligen visste att den inte skulle passa där och sedan dess har den bott i källaren. Jag slet i alla fall upp den och placerade den på vår fotpall bara för att se om jag gillade själva upplägget och jag tror att jag gjorde det, dock inte med en fotpall som underrede.

Mitt i natten när jag inte kunde sova tittade jag därför in på Blocket för att spana efter gamla bord som jag kunde plocka isär och använda väl valda delar av. Högst upp låg en annons som bara legat ute några minuter (skönt att se att jag inte är den enda sömnlösa människa där ute). Ett glasbord med mässingsunderrede som bara kändes så coolt.

När bordet kom hem till oss hoppade därför spegeln upp på spisen och allt bara föll på plats… Det blev så himla bra där och med alldeles ljuvliga höstblommor i vår fina Dagg blev allt perfekt.
Det är kul det där hur saker kan få vandra runt i ett hus innan det hittar sin perfekta plats.

Ha en riktigt skön tisdag nu!

Kram

Annons

VÅRA GOLV

Alltså ni är ju bara så himla härliga! Så många av er som skickade mängder av härlig energi vår väg i morse när man behöver den som allra mest dessutom, love! Nu är mysstunden i verandan över, barnen har kommit iväg till skolan och föris och jag har hamnat här i mitt lilla officina igen.

Många av er ställer frågor kring våra golv… Hur vi behandlat dem? Om de slits lätt? Är de tåliga? Så här kommer lite info om vad våra härliga golvkillar hittade på när vi skulle få till de där ljusa golven.

Hade det inte varit för allt jobb hade jag valt såpade golv alla dagar i veckan, finns få saker som slår det från ett rent estetiskt perspektiv men med tre barn som far omkring, vuxna som gillar rödvin och en katt som kräks så kändes det inte aktuellt. Istället diskuterade vi fram ett bra alternativ som blev vitlutade plankor som sedan vitoljades för att sist behandlas med ett lager vitpigmenterad hårdvaxolja. Svårare än så var det inte och ja, de har hållit sig riktigt fina även om de slits mer i hallen och köket än i sovrum och matrum.

Det där med kök och hall är ju alltid lurigt och vi har provat flera varianter genom åren men jag har fortfarande inte hittat det ultimata. Problemet med vårt hus är att vi redan har två olika golvtyper på nedre botten, plank och parkett vilket gör att vi inte ville ta in ytterligare en golvtyp (klinkers/linolium) blir för rörigt känner jag. Istället plockade vi fram originalgolven och behandlade dem enligt ovan men som sagt i köket skulle man behöva göra en uppfräschning.

Det var lite om golven. Har ni fler frågor går det alldeles utmärkt att frågebomba 😉

Nu väntar jobb med www.decided.se!

Kram

Annons

MARMOR I KÖKET

Vilken sommarvecka vi har haft… Nog för att jag egentligen mest vill  ha höst och få mysa runt i härliga höstkläder och känna isande kall luft när jag öppnar dörren på morgonen men det kommer ju det också.

I veckan har jag visat lite bilder från vårt kök på Instagram och varje gång det sker dyker era frågor om marmor och fläckar upp varför jag tänkte skriva lite om det idag. 
Vi har ju renoverat två kök inom loppet av fem år och valt att ha bänkskivor av marmor vid båda tillfällena trots att ett flertal köksleverantörer avrått oss från det då det lätt blir fläckar och vi har barn. Nu är det ju absolut så att det blir fläckar men det beror väldigt sällan på barnen faktiskt 😉
Man måste helt enkelt fråga sig själv om man kan leva med det eller om man vill ha en perfekt blank och polerad yta för att själen skall få ro. Jag hade mycket väl kunnat kvala in där bland de som inte mår bra av matta små ringar från glas mm men just i det här fallet så gör jag inte det. Hade det gällt ett soffbord så hade jag troligtvis flippat om det hade blivit fläckar men i ett kök så blir det faktiskt mest patina.
Jag retuscherar inte bort fläckar på mina bilder på Instagram så ni ser ju själva att intrycket fortfarande är fint men tittar du närmre så är de där skivorna absolut i behov av en slipning och polering. 
Det som gjort störst skada hos oss har varit citrusfrukter då vi använder mycket lime i maten och inte varit så noga när vi kockat loss i köket. Men som sagt allt är en fråga om inställning och för mig gör det inget om ett kök ser ut som om man använder det 😉

Så varför väljer vi marmor varenda gång?

Först och främst beror det på att jag älskar marmor och tycker att det är sådär galet snyggt och som en bonus är det en dröm att baka på. Så bakar du mycket kan jag verkligen rekommendera marmor, det är så galet grymt! Inget fastnar eller klibbar och dessutom är det jättelätt att rengöra skivan efteråt, en trasa med kallt vatten and you’re done!

Hoppas att jag hjälpt er lite i era val…
Kram
Hanna
Annons

CHARMTROLL I MINA FAVVOSAR

Copyright Kungahuset.se Fotograf Kate Gabor 

Copyright Kungahuset.se Fotograf Kate Gabor 

Copyright Kungahuset.se Fotograf Kate Gabor 

Copyright Kungahuset.se Fotograf Kate Gabor 

Copyright Kungahuset.se Fotograf Kate Gabor 

Copyright Kungahuset.se Fotograf Kate Gabor 

Alltså detta charmtroll! Hur kan man inte inspireras av de här härliga bilderna av H.K.H. Prinsessan Estelle…

Så otroligt roligt att se att hon gillar både jackan och mössan från I Dig Denim.

Jag har ju själv varit alldeles kär i den där jackan sedan jag såg den första gången men den har alltid varit slut i tjejernas storlekar och nu förstår jag varför. Vi släppte dem i butiken för två dagar sedan och de gick väldigt snabbt. Jag har fortfarande ett fåtal kvar i både svart och rosa men är det någon storlek som saknas får ni gärna kontakta mig på hello@decided.se så skall vi se om jag kan beställa fler.

Vad gäller mössan, modell Rufus, är hela familjen superförtjust, den är verkligen underbart fin och passar alla beroende på hur man viker den och vilken färg man väljer… Så himla roligt med sköna detaljer som gör stor skillnad.

Det är verkligen otroligt kul med alla fina barnkläder som levererats de senaste veckorna och nu börjar i alla fall jag att längta efter lite höstväder, blir ju så galet sugen på alla fina outfits både till barnen och mig själv. Spana in alla härliga nyheter på www.decided.se

Önskar er en superhärlig fredag och gör tummen upp precis som den lilla sessan!

Annons