Arkiv

Black Friday or Thursday..?

Den här grinden blev vit först igår, det tag bara 1 1/2 år…

Stolarna är färdiga nu, här är de bara grundade men det blev faktiskt riktigt bra, skall bara hitta en bra plats åt dem…

Detta är mitt Blocketfynd till Vilhelms rum. På bilden ser det riktigt fint ut som det är men det beror nog mest på ljuset då det egentligen är betydligt mörkare, tror att det skall få bli grått. 
 God morgon!

Det behöver jag upprepa för mig själv säkert hundra gånger idag, GOD morgon! Tänk vad konstigt det kan vara, när jag somnade igår var jag lugn och harmonisk och nu sitter jag här som ett åskmoln. Eftersom jag inte alls gillar att känna mig som just ett sådant så försöker jag upprepa goda, fina tankar… Har provat med kaffe, pussar, instagram (är som en varm filt), och en pepparkaka men inget fungerar. 

Så, vad återstår att göra? Jag kan måla… Just nu känner jag mig lite som Kråkan i Mamma Mu, jag och den vita målarburken liksom… Men det blir bra, vi har så många ställen som är nästan klara men som saknar just lite färg så nu kör jag loss. Hade varit väldigt mysigt om det kunde vara i alla fall nästan klart till advent. Känns ju sådär att hänga upp stjärnor och ta in naturen när det inte ser ok ut. Idag har vi dessutom tre hantverkare på plats, de fiffar med små detaljer som framkom vid slutbesiktningen så snart är allt klart inomhus. Jag får nog bara bita ihop, skriva, baka något gott och måla så kommer den här dagen också att bli bra. 

Så till en betydligt trevligare svart dag, black Friday, har ni några planer? Skall det inhandlas julklappar nu? Något du gått och spanat på länge?

Det var evigheter sedan jag var i stan och kikade på fina saker så det får nog bli en tur in imorgon och då kanske det blir ett och annat fynd. 

Kommer man inte in till stan så har ju varendaste webshop en svart fredag också så man kan ju gå fullkomligt bonkers även om man inte orkar ta sig ur sängen. 

Kram på er!

H
Annons

Julklappstips till de små…

maileg
maileg
sass & bellemaileg
wheat underkläder linne trosor
Lotta på bråkmakargatan
Lotta på bråkmakargatan
Hej på er!

Nu har det faktiskt börjat på riktigt… Snart är advent här och det är dags att förbereda huset för allt julfix. För oss innebär det tyvärr MASSOR, förstår inte riktigt hur vi skall hinna men det löser sig nog. Främst skall det målas men vi måste också dyka djupt i förrådet för att hitta julkartongerna som gömmer sig där. 

Jag förtränger det en smula och ägnar mig istället åt den mysiga julhandeln 😉 Igår blev det ett besök i nätbutiken Butik Michaelsdotter som har såå mycket fint! Dessutom finns det massa godsaker till oss vuxna också vilket inte alls är så dumt, fick med mig en adventsljusstake och en stjärna utöver de söta små julklapparna. 

Först och främst så fullkomligt älskar jag paketkalendrar, hade själv en i min barndom och det är ju så underbart att få tassa upp på morgonen och öppna paket det första man gör. I vår familj har vi alltid slagit in små gubbar, hus, granar, en kyrka etc för att under hela december bygga upp ett vinterlandskap som vi kallar julbordet, inte att förväxla med all mat…
Min syster och jag turades om och öppnade varannan dag utom på lördagar då man fick ett eget paket till sig själv med något mysigt i. Vi har fortsatt den traditionen och flickorna älskar det! I år är nog första året som Vilhelm kommer att tycka att det är lite kul också… Härligt! 
Detta leder såklart fram till första tipset som ses på översta bilden, en adventskalender från Maileg gjord som en girland med små ljuvliga julstrumpor, love it!

Under den ser ni ett par änglavingar i guld, även de från Maileg. Klickade hem dessa till Lovisa igår 😉 Vi har tidigare haft ursöta änglavingar med fjädrar men som var otroligt ömtåliga vilket inte riktigt går ihop med dessa ljuva änglar så nu hoppas vi på lycka med de här lite mer lekvänliga. 

Den gamla kofferten är från Sass & Belle och skall få bli en julis till Vilhelm som har en miljon bilar som är i stort behov av förvaring!

Grisen, Maileg, fick Lovisa förra året och hon älskar den! Dels för att hon tycker att den ser ut som Lottas Bamsen, vilket är mer än fantastiskt och dels för att den är galet mjuk. Nu har hon dessutom pillat upp ett litet hål i magen där hon stoppar in fingret och känner på det mjuka, lovely…

Eftersom hon som sagt älskar Lotta så blev hon också helt överförtjust i underkläderna från danska Wheat som inte inte bara är ursöta utan också har en helt fantastisk kvalitet, ser likadana ut som när vi fick dem för ett år sedan. Ett hett tips till alla Lottaälskande barn som behöver lite praktiska julklappar utöver alla leksaker… 

Sist men inte minst slår jag ett slag för en bok, inte nödvändigtvis Lotta men en bok till alla barn som vi kan läsa för dem under jullovet eller som de själva kan ligga och mysa med om de blivit tillräckligt stora… Att läsa för våra barn ger dem så otroligt mycket!

Det får bli dagens slutord…

Kram på er!

H
Annons

It has begun… årets julförsäljning på Tradera!


Hej på er!

Här började dagen med sedvanlig runtrusning i huset för att se till att alla fått med det som krävdes för dagen, fått håren kammade, kläderna på kroppen och lite frukost i magen… Det är alltid lika spännande de morgnarna som M tränar och jag pysslar med det här alldeles själv. Måste säga att det gick ganska bra bortsett från att vi glömde ta dagens hutt av antibiotika… Det gjorde inte så mycket, alla barnen uppskattade mitt besök i klassrummen/förskolan då jag likt fluortanten kom och delade ut medicin. 

Dessutom passade jag på att prata med äldsta ängelns klass som för första gången skall få vara på sena skoldiscot och därför behövde lite extra pepp och inbjudan av mig som trivselgruppsförälder. Vi gick igenom vett och etikett samt vad eventuella godisar kommer att kosta 😉

Det blev visst en liten utsvävning från dagens ämne som är årets julförsäljning på Tradera. Jag brukar alltid ha en sommar- och en julförsäljning där alla ljuvligheter som änglarna haft läggs ut. Vi smygstartade lite redan i söndags och nu kommer det ligga ute fler varor denna söndag samt den 29/11. Det är allt från julklänningar som den ovan till overaller och underbara ullkappor. Allt ligger under Mikeeast som går att söka fram under Avancerad sökning (säljarens namn). Fler annonser läggs ut under de kommande dagarna.

Första utskicket gick idag så nu har jag fått frossa i silkespapper och små silverhjärtan och hoppas att de fina små kläderna får vara med om nya äventyr hos sina nya ägare 😉

Dags att pinna iväg och hämta lilla V…

Ha en riktigt skön kväll nu…

Kram!

H
Annons

Kärlek…

God morgon på er!

Eller förmiddag kanske det är nu… Här började morgonen alldeles för sent då vi råkade försova oss men nu är allt sin ordning igen. 

Tänk hur snabbt allting vänder… Ena stunden glädje, nästa enorm sorg. I fredags hade Lovisa tjejmiddag för flickorna i klassen med efterföljande fest för föräldrar och syskon. Det var en underbar stämning, flickorna hade haft plättfest och pysslat i timmar när alla föräldrar kom och lyckan var total. Vi minglade runt och när vi stod vid vårt gamla piano och pratade fick jag frågan om jag var en frankofil eftersom jag har ett photoprint av Triumfbågen och alla avenyerna runt omkring på pianot. 

Nej, kanske inte frankofil direkt men jag älskar Paris… Jag bodde där en period i min ungdom och staden är sådär underbar att jag inte vill glömma den. Man kan se vår lilla lya på tavlan och det påminner mig om tiden där svarade jag…

Timmarna gick och vi hade det riktigt mysigt, lärde känna varandra, åt små godsaker och drack franska bubblor. När alla hade gått och vi stod i köket och diskade tittade jag på mobilen för första gången den kvällen. Känslan som kom över mig var kyla och total tomhet.

Paris under attack.

Hur var det möjligt? Vad hade hänt? 

Ondskan hade kommit närmare, attackerat mitt under de sena timmarna i Paris när folk som älskar sin stad sitter avslappnade på sin favoritrestaurang och äter och njuter av att det äntligen är fredag och helgen kommer smygande. Den attackerade när de njöt av den musik de älskade, vänner de tyckte om och förhoppningsvis knöt nya bekantskaper…

Liberté, Egalité, Fraternité

De slog till i en stad som är en av de mest välkomnande och mångkulturella i världen, mot ett folk som är accepterande och nyfikna. Ett folk som slåss för sina rättigheter och aldrig ger upp. Ett folk som verkligen ÄLSKAR. 

I dagarna som kommer är det det vi skall ta med oss, kärleken, respekten för varandra, nyfikenheten, stoltheten. Vi skall inte falla i deras fälla och börja hata. Låt kärleken vara det som råder och styr… 

Bilderna ovan är dels min fina tavla från pianot men också en bild tagen av en underbar fotograf en novemberdag i Paris för 19 år sedan… En av hans vänner tittade på bilden och sa att det var som en sorgens ängel då han aldrig tidigare sett så sorgsna ögon. 

Idag är det just så jag känner mig, full av sorg, sorg över att ondskan är överallt och att en del av oss väljer den framför kärleken…

Idag vill jag att ni väljer kärleken…

Kram

H

Annons

Advent approaching… Get a calendar!


God morgon!

Sitter här och drömmer om vilken kalender som står högst upp på önskelistan i år…

Alltså, jag vet att det är lite småknasigt men det är ju så himla mysigt att få tassa upp på morgonen, öppna en liten lucka och bara njuta. I år verkar det som om varenda märke har fått upp ögonen för denna fantastiska idé så här presenterar jag de som skall fajtas om översta platsen på min lista till tomten…

Med tanke på hur mitt hår ser ut och beter sig för tillfället så borde nog Kerastases variant passa mig allra bäst men alltså jag är ju ingen hårtjej, flätor hela dagen är ju min grej. I och för sig är det väl just därför som det vore lämpligt 😉

Nej, man borde väl få välja två eller tre..? 

Loccitanes för att den vintertorra huden behöver alla dessa underbara handkrämer, väldoftande tvålar och andra ljuvligheter.

Diptyques för att få testa alla underbara dofter i både ljus-, parfym-, kräm- och oljeform. Förstå hur underbart det skulle vara att hela 15 dagar i december få starta morgonen med ett alldeles nytt doftljus!

Libertys för att den bara är så fantastiskt julig, vacker och innehåller typ alla favoritmärken man kan tänka sig!

Så, där lät jag mig sväva iväg lite i underbara julfantasier… Nu får det bli kaffe och skrivande.

Kram på er och hoppas att ni hittar en favorit att önska och drömma om…

Kram!

H
Annons