Iris – ljuvligt namn, ljuvlig doft…

God morgon!
Vaknade i morse med en hel säng full av änglar men utan make… Han hade övergivit oss vid tretiden då det äldsta barnet kom och tagit hennes säng istället. Är vi som IKEA-reklamen tro? Katten låg dessutom i Villes säng… riktigt rörigt men ganska mysigt. Jag sov i alla fall hela natten, är så van att det ligger någon och bökar bredvid mig, det är ju inte så länge sedan Ville började sova i egen säng.

Nu till den mysiga lilla gåvan som jag fick med mig från L’Occitane igår, söt va?! Dessutom innehöll den ljuvligt doftande produkter 🙂 

Innan jag beskriver dem så kommer mitt första tips som jag själv har varit usel på genom tiderna men jag börjar bättra mig…

Använd de prover som skickas med när ni  köper andra varor! Jag har som sagt varit usel på det men det är verkligen ett riktigt bra sätt att hitta nya favoriter på.

Igår blev det som sagt en irisbomb vilket inte alls var dumt. Den lilla necessären innehöll följande produkter;

Iris Bleu Hand cream
Iris Bleu bodymilk
Iris Bleu Mini EDT

Jag har använt flera av L’Occitanes handkrämer genom åren och de är underbara! De ger supermjuka händer samtidigt som doften sitter i riktigt länge. Att händerna blir sådär mjuka och sköna beror på att de alltid berikar sina handkrämer med sheasmör, det är som ett litet mirakelmedel för torra händer som varit ute i trädgården, händer ju ganska ofta så här års.

Bodymilken var jag inte lika van vid då jag brukar använda riktigt fet kräm på kroppen. Måste säga att jag gillade konsistensen och doften var precis lagom, gillar verkligen inte när det blir för tungt. Det här är en produkt som jag kan tänka mig är skön under sommaren då man oftast inte är lika torr men än så länge är den lite för “lätt” för den här torrisen.

Eau de toilette är ju verkligen personligt och ni vet ju vilket parfymhus som har mitt hjärta men jag har haft L’Occitanes rosparfym vid ett tidigare tillfälle och den älskade jag så det är lite spännande att bära den här nu under dagen och känna efter. När jag applicerade den kändes den som de flesta parfymer lite för tung men ju längre den sitter där desto bättre känns det… Den har liksom blivit varm och sommarmild, riktigt mysig…

Hela den här serien är en hyllning till den franska staden Grasse i Provence som anses vara parfymens  huvudstad så ni kan tänka er att just doften varit extra viktig när de skapat dessa produkter och jag tycker att de har lyckats!

Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.