BB, CC eller DD… Vad är skillnaden..?


God morgon! 
Här har man möjlighet att sova men vaknar innan  resten av huset, hur är det möjligt? Kan ha att göra med lätt allergiska reaktioner, svårt att sova när man inte kan andas… 

Idag tänkte att jag förenkla lite för er… Tycker själv att det lätt blir en djungel av bokstavskrämer och nya termer och det är inte alltid det är så lätt att hänga med… Så idag går jag igenom skillnaden mellan enn BB- CC- och DD-kräm.

Vi börjar med BB som står för Beauty eller Blemmish Balm. Denna fungerar som en färgad fuktkräm med massa olika + beroende på vilket märke du väljer. Den kan ha en lätt anti-agingeffekt, jämna ut hudtonen, skydda mot solskador etc. Målet är att ge en jämn och återfuktad hud. Denna kräm passar bäst för den yngre publiken som bara vill se lite piggare och fräschare ut men där det ännu inte krävs så mycket jobb 😉 Exempel: Smashbox camera ready BB-cream

CC står för Complexion Corrector och är väldigt lik BB fast här fokuserar man verkligen på just utjämning av hudtonen samt att de ofta innehåller mycket C- och E-vitamin . Vissa märken har den i olika färger som grön och lila beroende på vad man vill uppnå där den gröna dämpar rött, den lila ger glåmig, trött och gul hud mer liv. CCkrämen passar bäst för den som har en acnebenägen, glåmig eller solskadad hud med mycket ojämnheter. Exempel Ole Henriksens Perfect Truth CC-cream 

Sedan kommer DDkrämerna som står för Dynamic Do-all. Detta är en riktig superkräm som har tagit med sig det bästa av BB och CC men dessutom lagt till en stor dos anti-aging. Det låter väl fantastiskt..? Dessa krämer suddar ut fina linjer och rynkor, jämnar ut hudtonen samt skyddar de känsligaste hudpartierna. Exempel: Derma Doctors DD-cream 

Hoppas att det blir lite lättare nästa gång det är dags att välja!

Kram på er!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.