Arkiv

Färgsättning

Hej!

Hoppas att dagen flyter på i härligt tempo och att ni alla är redo för Valborgsfirande med allt vad det innebär. Vi skall till goda vänner på middag och efter det blir det brasa såklart, gäller att ladda upp med varma kläder och godsaker… lite bubbel till oss och marshmallows till änglarna. Det har varit lite Madickenstämning här hemma de senaste dagarna… Flickorna pratar om alla fina vårklänningar de vill ha på sig och jag tänker mer i banorna stövlar, överdrags och vindtäta jackor. Det får nog bli något fluffigt och fint under alla skal så blir samtliga inblandade nöjda 😉

Nu till färgsättningen av vårt kråkslott! 
Jisses vad vi (jag) har vacklat fram och tillbaka i denna fråga. Först var fasaden ljust cremegul med vita foder och gröna spröjs/dörrar, en underbar kombination men där jag omöjligt kunde hitta den perfekt gula färgen. Antingen blev den för beige eller för citronig eller för skrikig. Efter många diskussioner med mycket kunniga branschmän gav jag upp, tydligen är gul den svåraste färgen att måla fasad med om man inte väljer typ Herrgårdsgul men den har vi ju och vill lämna bakom oss. 

Då kom nästa förslag som ses ovan på en av de underbara sjuvillorna i Saltsjöbaden. Fasaden är här grå med mer grågröna foder och engelskt röda spröjs/dörrar. Det här är en riktig vinnare som jag älskar men den föll på mållinjen då vi har så många vita/grå hus omkring oss. Vi ville behålla sekelskifteskänslan och inte göra vårt nu så färgstarka hus till “vitt och fräscht”.

Sååå…
Det blev olivgrönt med vita knutar och engelskt röda spröjs/dörrar. 
Det hela började med att jag tittade på Kalle Blomkvist och Rasmus med änglarna och föll pladask för det hus där skurkarna håller Rasmus pappa fången. Jag hade inte alls tänkt i gröna banor men nu blev jag helt besatt av att hitta den ultimata gröna fasadfärgen. Det blev ett hus i Stocksund som fick oss på fall och efter lite detektivarbete fick vi tag i den tidigare ägaren som hade kvar färgkoden, vilken lycka! 

Med andra ord blir det som den översta bilden visar (lekte med Alcros verktyg som är sjukt kul) fast med den gröna färgen från villan i den mittersta bilden. 

Vad tror ni? Kan detta bli något? Eller för all del. finns det någon här ute som känner någon i produktionsteamet för Kalle Blomkvist och Rasmus som kan berätta var den magiska villan finns? 

Kram och ha en fantastisk Valborg!
Annons

The glow – en ikon och en blivande..?

God morgon på er!

Valborg är äntligen här… Kanske inte den varmaste men det regnar inte och lite då och då har solen tittat fram här på morgonen. Ville var rar nog att väcka oss klockan 05:00 så det känns som om det är långt in på förmiddagen nu men klockan är ju inte ens 08… De ljuva småbarnsåren som sätter sina spår 😉 Såg mig i spegeln när jag kom till badrummet i morse och det var ingen vacker syn, såg riktigt trött och sliten ut…

Då mina vänner finns det räddning på tub. Japp, hur härligt som helst… och idag tog jag i från tårna och använde båda mina favoriter;

-Beauty Flash Balm från Clarins 

– DayWear MultiprotectionAnti-Oxidant Sheer Tint Release Moisturizer SPF 15 från Estée Lauder

Clarins Beauty flash balm är ju en riktig klassiker som hyllats i decennier och det finns en anledning, man kan se hur risig ut som helst innan man stryker på den och som av ett litet mirakel fullkomligt strålar man efter en lätt applicering. Den här krämen skall inte masseras in utan man stryker på den och lägger sedan önskad make-up direkt efter eller lämnar sin strålande hud som den är.

För min del behövdes en gnutta färg också, man får ha i åtanke att jag var grå i början av proceduren 😉

Färgen och ytterligare glow (man kan aldrig få för mycket…) fick jag av nästa produkt, DayWear från Estée Lauder. Det här är en kalasprodukt om man gillar en naturlig look men behöver lite sommarglow. Den anpassar sig till din egen hudton och ger färg först när man applicerar den på huden och som en bonus döljer den fina linjer och trollar bort ojämnheter och missfärgningar.

Det får bli dagens morgontips!

Stor kram
Annons

Sekelskiftesdrömmen…

God kväll!

Nu sover flickorna i sina sängar och M jobbar på lillbusen som inte alls vill sova, vara uppe hela natten verkar vara hans grej… Det är väl så när orken kommer tillbaka och febern är som bortblåst. Ikväll tänkte jag dela med mig av hur våra utbyggnadsplaner har växt fram under de senaste tre åren. 

Vi älskade vårt lilla hus från allra första stund även om vi insåg att det skulle innebära väldigt mycket jobb att förverkliga vår vision. Huset är från 1916 så själen fanns där, det gällde bara att plocka fram den igen. Eftersom både M och jag älskar byggnadsvård och redan var stammisar på dessa butiker runt om i stan efter en omfattande renovering av en sekelskifteslägenhet inne i stan trodde vi nog att vi visste vad vi gav oss in på… 

Så här i efterhand hade vi inte en aning 😉 

Allt blir så mycket större med hus och i början blev vi rädda så fort vi hittade minsta påverkan på huset. Numera tar vi det mer med ro, vi har lärt oss att det mesta går att ordna utan alltför stor inverkan på vare sig utseende eller funktion, det kan t.o.m bli till det bättre. Som när vi upptäckte att den bärande balken i väggen vid glasverandan/trappan upp till övervåningen inte längre existerade relaterat till en tidigare fuktskada… Ja, då kunde vi ju äntligen ta ner väggen som vi tänkt initialt och fixa konstruktionen med en limträbalk. 

Nu står vi dock inför något betydligt större, nu skall vår fina sekelskiftesdröm dubblera sin storlek utan att för den sakens skull förlora sin charm.

Vi insåg ganska snabbt att vi behövde hjälp med denna stora förvandling och vände oss till en mycket kompetent arkitekt. Han har varit underbar! Efter första besöket här ute gick det någon vecka eller två innan han kallade till möte där han berättade om vårt hus historia och hur Nationalromantiken tog sin form i arkitekturen och hur han med det i åtanke hade arbetat fram ett förslag. Under dryga två år har vi nu finlirat på det förslaget och med en ängels tålamod har han ändrat, fixat och trixat tills det blev perfekt och nu känns det bara sååå bra! Nu kommer vi att få charmen som huset hela tiden haft men utan att behöva kompromissa med allt det praktiska som en trebarnsfamilj behöver.

Det skall bli en spännande resa där jag hoppas kunna bjuda på allt från konstruktionsarbete, fantastiska moodboards med inredningsidéer till ett färdigt drömhus! Häng med och bolla idéer med mig…

En spännande sommar väntar!
Annons

Mysdag med mamma och pappa…

Hej i aprillvädret!

Vet inte hur ni har det hos er men här är det verkligen tvära kast, ena sekunden skiner solen och nästa kommer ösregn. Längtar lite till vårvärmen nu… Dessutom vore det skönt om de här skurarna försvinner innan huset skall ställas upp. Det är så spännande och bara några dagar kvar nu!  Känns som om varje vaken stund går till att fixa med alla små detaljer som färgkoder, fönsterbeslag och dörrtryck…

Idag är mina underbara föräldrar på besök vilket känns otroligt lyxigt. Under vinterhalvåret så träffas vi ju flera gånger i veckan men till våren flyttar de till landet och då blir det mer sällan. Idag har vi pratat fasadfärger vilket är väldigt kul. Till helgen skall vi nämligen måla om lekstugan för att få en uppfattning om de färger vi valt till huset går fint ihop med kringliggande hus, växtlighet och vårt eget lilla kråkslott såklart. Det lutar åt olivgrönt med vita knutar och engelskt röda spröjs och dörrar. Återkommer såklart med bilder efter helgen 🙂

Vår lilla ljuvliga Thierry har varit sjukt kelig idag, han är en knasig liten katt, mer som en hund faktiskt. Om vi varit borta i några timmar kommer han farandes och möter oss redan i bilen, hoppar gärna upp i baksätet och nosar runt på alla barn… Gör katter verkligen så? Mysig är han i alla fall…

Kram kram!

Annons

Applicera…

God morgon!
Då har jag äntligen fått min latte och på något magiskt vis trollat alla barn till skola och förskola. Rätt barn på rätt plats? Det kan jag inte svara för… Har en sådan enorm respekt för alla ensamstående föräldrar vars vardag ser ut precis såhär, vilka hjältar! Tidigare år började skolan 08:15 medan det nu är 08:00 som gäller. Alltså, den där kvarten… 15 ynka minuter känns snarare som 45, vilken skillnad de gjorde!

Nog om det! Tänkte bjuda på ett nytt morgontips och idag gäller det applicering av foundation. Hur gör ni? Fingertoppar? Pensel? Svamp och i så fall vilken form på denna? Det finns hur mycket produkter som helst där ute men jag har fastnat för två;

och

Båda kommer från Dior men det finns många bra produkter på marknaden. Vad jag gillar med Backstage blender är just formen, den gör att man kommer åt precis överallt. Man applicerar med strykningar inifrån och utåt/uppåt. Vill man täcka något område lite extra använder man den mer platta baksidan och trycker/duttar på området tills missfärgningen är borttrollad. Den spetsiga toppen används vid näsvingar och i ögonvrån om så önskas. resultatet blir otroligt jämnt och fint.

Penseln används på liknande sätt, strykningar utåt/uppåt och så vinklar man helt enkelt penseln för att komma åt på bästa möjliga vis.

Använder man fingertopparna blir resultatet ofta lite tunnare. inte lika täckande men det kan ju också vara precis det man är ute efter, eller hur? 

Oavsett vad man väljer finns en superviktig regel;

-Håll penslar, svampar och fingrar RENA.

Det finns mängder av rengöringsprodukter för dessa verktyg, en favorit kommer från Laura Mercier och heter kort och gott brush cleanser, den dunstar snabbt och är antibakteriell.
Annars kan man tvätta penslarna med ett milt schampo, gör det på kvällen och lägg dem plant för att torka över natten. 

Ha en fantastisk morgonstund nu!

Kram


Bildkälla: Dior.com
Annons